SINT-TRUIDEN

De profbokser Karaxha Meriton, die in Sint-Truiden zijn derde wedstrijd speelde, heeft nogmaals zijn talent getoond. De sterk boksende Horvatic moest in de derde ronde kennis maken met het canvas na een harde rechter hoek van Meriton. Een oververdiende overwinning van Karaxha Meriton op punten met telkens 40 – 35 op het scoreblaadje van de 3 referees.

Boksgala Sint-Truiden_43

De tweede profduel van de avond was er eentje tussen onze Antonio Manule en de ongeslagen Yur uit Luik. Het was een wedstrijd voor de Belgische titel bij de halfzwaargewichten. Het waren 10 harde en spectaculaire rondes. Het publiek vond de wedstrijd een prachtig schouwspel. De drie referees gaven de overwinning uiteindelijk aan Yur. De beste heeft gewonnen, maar Antonio zijn tijd komt nog wel.

Boksgala Sint-Truiden_29

De drie amateurs van ons ABA-team kwamen ook aan de bak in Sint Truiden. Killiyan Janssens bokste er zijn aller eerste party en won verdiend alle ronden op punten. Hij was technische beter en sterker. Deze overwinning is goed voor Killyan zijn vertrouwen. Op naar de tweede kamp!

Gashi Xhek (17 jaar) bokste zijn elfde party, en bewees nogmaals een groot talent te zijn. Vanaf de tweede ronde regende het slagen op het hoofd van zijn tegenstander die zich echter hardnekkig bleef verdedigen. In de derde en beslissende ronde brak de tegenstander zijn hand op de elleboog van Jack. Jack zijn 9de overwinning was een feit.

Boksgala Sint-Truiden_86

De derde en laatste bokser van het ABA-team, de drievoudig kampioen van België Supa Hayk Khudyan, bokste er voor de eerste keer 6×2 ronden tegen de sterk boksende Vrancken uit Bilzen. Hayk was nog net niet fit genoeg. Daardoor verloor hij met enkele punten verschil (118-116). Maar met een paar flitsen van zijn klasse liet hij toch aan iedereen zien dat hij er zal staan op de kampioenschappen. Op naar de KVB dan maar.

Al bij al was het een zeer geslaagde boksavond voor het ABA-team, dat met veel trots zijn oranje Brandhome-kleur en de ‘A’ van Antwerpen Sportstad droeg.